دنیای فناوری در هفتهای که گذشت با سرعتی قابل انتظار به پیش رفت؛ در اینجا مروری بر تحولات این عرصه در هفته گذشته داریم.
رونلاد ریگان فرمان جاسوسی از موبایل را صادر کرد!
آمریکا برای اینکه جاسوسی از موبایلها را توجیه کند به قانونی استناد کرده به 30 سال پیش برمیگردد یعنی زمانی که هنوز موبایلی اختراع نشده بود که بخواهد جاسوسی از آن قانونی شود!
آژانس امنیت ملی آمریکا برای توجیه جاسوسیهای تازه افشا شده خود از گوشیهای همراه به دستورالعمل اجرایی امضا شده توسط رونالد ریگان در سال 1981 استناد کرده است. این اقدام باعث تمسخر و شگفتنی بسیاری از صاحب نظران شده است، به خصوص که در آن زمان تلفن همراهی وجود نداشت و در سه دهه گذشته قوانین متعددی در زمینه نظارت بر کاربران تلفن همراه در آمریکا وضع شده است.
در همین زمینه خبر میرسد که شرکت مخابراتی AT&T در برابر درخواستهای یکی از سهامداران خود برای افشای جزئیات همکاریهای اطلاعاتی و جاسوسیاش با کاخ سفید مقاومت کرده است.
البته بعضی هم به فکر آبروی از دست رفته خود هستند مثلا در همین هفته مایکروسافت هم به جمع شرکتهای رایانهای پیوست که برای افزایش امنیت خدمات تحت وب خود به دنبال در نظر گرفتن تمهیدات و راهکارهای خاصی هستند. این تمهیدات مربوط به تغییر در سیستم رمزگذاری است.
جاسوسی اف بی آی از وبکمهای خاموش
آژانس امنیت ملی آمریکا تنها نهاد دولتی این کشور نیست که از کاربران اینترنت جاسوسی میکند، پلیس فدرال آمریکا موسوم به اف بی آی هم از بدافزار ویژهای به این منظور استفاده میکند.
بدافزاری که توسط اف بی آی به همین منظور طراحی شده، بی سروصدا دوربینهای لپتاپها و تبلتها و ... را روشن کرده و تصاویر تهیه شده از این طریق را به طور آنی برای جاسوسان آمریکایی ارسال میکند. وبکمها عموما دارای چراغ کوچکی هستند که در زمان فعال شدن روشن میشود. اما این بدافزار به گونهای طراحی شده که باعث روشن شدن چراغ وب کم هم نمیشود.
بازیهای آنلاین؛ تازهترین عرصه جاسوسی دولت آمریکا
تا حالا فکر کردید ممکن است با یک جاسوس همبازی شوید؟ اسنادی که به تازگی از سوی اسنودن در دسترس رسانه ها قرار گرفته حاکیست سازمان جاسوسی آمریکا با همکاری همتای انگلیسی خود از کاربران بازیهای آنلاین گروهی مانند world of warcraft، second life و ... جاسوسی میکرده است.
جاسوسی از کاربران این بازیها از سال 2007 یا 2008 آغاز شده است. نکته جالب حضور گسترده جاسوسان آمریکایی و بریتانیایی در بازی Second Life بوده که با هماهنگی کامل و تقسیم کار همراه بوده است.
فکر نکنید افشاگریهای اسنودن پایانی بر فصل جاسوسیهاست؛ همچنان از آمریکا خبر میرسد که تلاش نهادهای قضایی و دولتی در آمریکا برای دسترسی به اطلاعات خصوصی مشترکان تلفن همراه در حال افزایش است، در این میان فقط یک سناتور دموکرات امیدوار است این روند را کندتر کند.
جاسوس چینی هم از راه رسید
در حالی که هر روز ابعاد جدیدی از جاسوسیهای آمریکا افشا میشود؛ از آن سو هم غربیها میکوشند رویجاسوسهای چینی مانور دهند.
نیویورک تایمز نوشت: افشای نفوذ هکرها به شبکههای رایانهای وزارتخانههای امور خارجه در کشورهای چک، پرتغال، بلغارستان، لیتوانی و مجارستان بازتاب گستردهای در رسانههای جهان داشته است.
رسانههای خبری غربی این حملات را به چین نسبت دهند تا شاید از سنگینی فضای رسانه ای علیه آمریکا بکاهند.
دردسرهای آمریکایی
اما از این حملات هکری در آمریکا زیاد است. در روزهای اخیر بانک JPMorgan Chase & Co ارائه دهنده انواع خدمات مالی و اعتباری در حوزه بانکداری، بیمه و ... از هک شدن 465 هزار کارت پرداخت مالی خود خبر داد.
Tweet
در همین حال 13 عضو گروه هکری ناشناس به مشارکت در حملات هکری بر ضد سایت پی پال و وزارت دادگستری آمریکا اعتراف کردهاند.
هراس مدیران بزرگ کامپیوتری از شبکههای اجتماعی
بسیاری از مدیران شرکتهای بزرگ کامپیوتری در شبکههای اجتماعی صفحه ندارند؛ فکر نکنید بلد نیستند! نه از سرقت اطلاعاتشان میترسند در حالی که با بی هیچ واهمهای در فیس بوک و سایر شبکههای اجتماعی فعالیم و هیچ نگرانی هم از سرقت اطلاعات نداریم!
نتایج یک بررسی نشان میدهد فقط 30 درصد مدیران برجسته شرکتهای بزرگ تجاری از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند.
ترس از سرقت اطلاعات، انجام خطاهای بزرگ در زمان استفاده از این شبکهها و دیگر مشکلات حاشیهای از جمله عواملی است که باعث شده افرادی همچون استیو بالمر مدیر عامل مایکروسافت، جف بزوس مدیر عامل آمازون، برایان کرانیچ مدیر عامل اینتل، جان چمبرز مدیر عامل سیسکو و بسیاری دیگر از هیچ یک از شبکههای اجتماعی مشهور در جهان بهره نگیرند.
تازه از اینها ترسوتر اوباما است که از آیفون استفاده نمیکند! اوباما از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری و ورود به کاخ سفید در سال 2009 تاکنون از تلفن همراه بلک بری خود استفاده می کند. وی گفت تنها 10 نفر نشانی صندوق الکترونیک شخصی وی را دارند. جرج دبلیو بوش و بیل کلینتون، رؤسای جمهور پیشین آمریکا، هیچ یک در دوره ریاست جمهوری خود از صندوق الکترونیک استفاده نمی کردند.
البته ترس آنها چندان هم بیراه نیست، همین هفته هکرها با سرقت کلمه عبور نزدیک به 2 میلیون کاربر سایتهای فیسبوک، جیمیل، یاهو و توییتر و چند سایت دیگر و انتشار آنها در اینترنت خبرساز شدند.
تبدیل گوشی هوشمند دوربیندار به میکروسکوپ حرفهای
از تازههای دنیای فناوری این است که محققان توانستند دستگاههای ارزان تصویربرداری از جمله وبکمهای اینترنتی با قیمت کمتر از 10 یورو و همچنین دوربینهای دیجیتالی مخصوص گوشیهای هوشمند را به یک میکروسکوپ کوچک تبدیل کنند.
کارشناسان طی گزارش مربوط به این مطالعه که در آخرین شماره از نشریه "بیماریهای منطقه حاره PLOS" منتشر شد، نشان دادند که با استفاده از این مینی – میکروسکوپ، تصاویر تخم کرم انگل در ادرار و مدفوع افراد آلوده را تهیه و آنها را شناسایی کردهاند.
آتش سوزی Galaxy S4 هنگام شارژ شدن
یکی از کاربران در سایت اینترنتی YouTube تصویر ویدیویی منتشر کرده است که نشان میدهد گوشی هوشمند Galaxy S4 چگونه در حین شارژ شدن آتش میگیرد و باتری آن به صورت کاملا جدی آسیب دیده است.
صاحب این گوشی هوشمند سپس با شرکت سامسونگ تماس برقرار کرده است تا بتواند بر اساس گارانتی دستگاه خود، آن را تعمیر کند. اما شرکت سامسونگ پاسخ داده است تنها در صورتی گوشی هوشمند وی را تعویض میکند که این فایل ویدیویی را از روی سایت YouTube بردارد.
ساخت کیسه هوا برای بدنه گوشیهای هوشمند
کیسه هوا از جمله ابزارهای ایمنی محسوب میشود که سلامت سرنشینان خودرو را تضمین میکند. اما شرکت خودروسازی هوندا در حال ساخت بدنه جدیدی برای آیفون است که با داشتن کیسه هوا، جلوی بروز هرگونه مشکل برای این گوشی هوشمند را میگیرد.
زمانی که گوشی هوشمند بدون Case N با زمین برخورد میکند، نمایشگر آن میشکند و در بخشهای دیگر دچار مشکل میشود. اما زمانی که این گوشی به همراه Case N به زمین میخورد، مشکلی برای آن به وجود نمیآید.
تورهای گردشگری شخصی در سرویس نمای خیابانی گوگل
گوگل برای افزایش جذابیت سرویس نمای خیابانی خود قابلیتی را به آن افزوده تا کاربران بتوانند از این طریق تورهای گردشگری شخصی مجازی راه اندازی کنند.
این تورهای گردشگری به صورت 360 درجه طراحی شدهاند تا کاربر در زمان استفاده از آنها خود را در محیط واقعی احساس کند. استفاده از این خدمات بر روی گوشیهای اندروید نیز امکان پذیر است.
مدل جدید ورودی USB کاربردیتر و پرسرعتتر
Type-C یکی از تازههای فناوری است که در هفتهای که گذشت معرفی شد. این ابزار در واقع یک ابزار مکمل برای سیستم ورودی USB 3.1 کنونی است که در طراحی آن سعی شده تا با اندازه کوچک، قابلیتهای فراوانی را در اختیار کاربران قرار دهد. قرار است این فناوری ارتباطی در آینده به کاربردیترین سیستم برای شارژ و سیستمهای انتقال تبدیل شود.
"الکس پِلِگ"( Alex Peleg) یکی از مدیران شرکت اینتل در این خصوص گفت که فناوری Type-C باعث میشود تا سری جدید گوشیهای هوشمند و رایانههای لوحی فوقباریک به تولید برسد.
تازههای موبایل و کامپیوتر
عرضه اندروید کیتکت 4.4.2 ، Galaxy Win Prog دو سیمکارته، نخستین گوشی هوشمند جهان مجهز به نمایشگر 2 هزار پیکسلی از سوی هوآوی، تولید پردازنده 64 بیتی برای گوشیهای هوشمند معمولی و معرفی بهترین گوشیهای هوشمندی که سال نوی میلادی به بازار میآیند از دیگر اخباری بود که در هفته گذشته در زمینه عرضههای جدید در زمینه موبایل و کامپیوتر داشتیم.
راه اندازی وب سایت جدید برای پی بردن به سرقت اطلاعات کاربری
با توجه به افزایش حملات هکری به کاربران اینترنت در سال های اخیر یک مهندس نرم افزار در استرالیا به نام تروی هانت وب سایتی به آدرس haveibeenpwned.com تاسیس کرده تا کاربران با وارد کردن آدرس ایمیل خود در آن متوجه شوند آیا اطلاعات شخصیشان سرقت شده یا خیر.
.: Weblog Themes By Pichak :.